29 oktober, 2013 av Sonja

Slutet gott, allting gott

För en vecka sedan mådde varken jag eller roboten sådär nämnvärt bra. Allt började lite efter tre på morgonnatten då roboten ringde och meddelade att den inte hade mjölkat på 45 minuter. Antte gick ner till ladugården för att kolla vad som var problemet, då han inte hade kommit tillbaka på en timme ringde jag och frågade vad som hade hänt. Framgrinden hölls av någon anledning inte fast, så han fick stå där och binda fast den för varje ko som kom och mjölkade. Tillika som vi pratade nämnde jag om att jag hade ganska illa ryggvärk och vi båda började fundera om det sku vara dags att söka sig mot bb. Skulle ju vara perfekt timing 😉

Några timmar och ett telefonsamtal till servicekarln senare åkte vi iväg till Åbo.Vi fick komma hem igen från ÅUCS och se hur läget utvecklas. Ända hem åkte vi inte (trots att jag nog var redo att göra det) utan blev på ”Malmen”. Därifrån ringde Antte ett och annat samtal hemåt för att kolla läget med roboten. Den hade stått stilla sedan klockan 10 då servicekarln kom ut, så där fanns en och annan ko som väntade på att bli mjölkad. Felet krävde en reservdel som servicekarln inte hade i bilen och i ett skede övervägde vi att vi sku åka efter den, eller i alla fall fara emot bilen som hämtar den från DeLavals lager.
Så gjorde vi inte, utan bilen hämtade den till färjstranden varifrån Anttes pappa hämtade den med båt. Det var frågan om ett pneumatiskt ventilblock, som styr grindarna.

Nå, på sen eftermiddag blev det nog klart att vi inte åker hem utan så fort som möjligt till bb, där vår lilla flicka föddes 🙂

Slutet gott allting gott, tack vare en bra servicekarl, duktiga avbytare och Anttes pappa behövde vi inte fundera något desto mera på ladugården och roboten. Detta trots att det gick just så som Antte hade varit rädd för; roboten får ett så stort fel att den står obrukbar då när det var dags att åka till Åbo. Men å andra sidan har kan vi nu berätta åt vår lilla ”Loppa” att hon meddelade om sin ankomst när pappa ringde till servicekarln och hon föddes exakt då när servicekarln lämnade holman på kvällen 🙂

4 svar till “Slutet gott, allting gott“

 1. Tilda skriver:

  Grattis till ”Loppan”. Det är tydligen Murphys lag som gäller, vad som än skall hända! Tur att allt gick bra till sist! H.Tilda

 2. en annan mamma skriver:

  Stort grattis till Loppan!
  Månne hon tänker fortsätta med lika stor dramatik under resten av livet? Ni kan få det riktigt intressant.

 3. Bitte skriver:

  Grattis till den nyfödde! Så nu är ni jämnt 2 damer och 2 herrar!!
  Det är ju nog så sant att när nåt händer, så händer allt på en gång!
  Lycka till och ha det så bra allihopa!!

 4. Nisse skriver:

  Jamen det var ju verkligen bondens vardag ! Kossorna styr allting dygnet runt året runt. Så var det hos oss också Vi hade tilll all tur också mina farföräldrar som kunde rycka in då det behövdes.

  Om man får ta början som ett omen så kommer lilla Loppan att leva ett spännande liv men det går henne väl i alla fall ..

  Gratulis ! (såm he heitär opa östnyylendskå)