26 juli, 2010 av Kalle

I´m on…

Så är då semestern avklarad och jag står återigen i producentledet redo för nya utmaningar. Tittade till växtligheten när jag kom hem i går kväll och den verkar ha klarat sig bra utan mig. Det samma gäller frassarna som varit i farmors vård. Ordningen återställd alltså!

Semestern i år var en resa till bekanta i Sundsvall. Där flög dagarna iväg i trevligt sällskap, men ändå är det skönt att vara hemma. Trots att vi sett många vackra platser och hus både vid stränder och berg så är det nog allra vackrast utanför fönstret hemma. Alla delar inte min åsikt, men för mig räcker det bra.

Nu är så den första faciten för året skriven, nämligen den om hur besprutningarna lyckats i år. Jag har inte på många år besprutat så lite som i år, och det verkar ha varit ett lyckat drag. Det för mig nya medlet ArianeS som jag tistelbekämpade med verkar ha varit fantastiskt bra just mot tistlar. Det faktum att jag helt hoppade över sjukdomsbekämpningen i vete i år verkar också ha varit ett bra beslut så här långt. Vi har ju haft en rätt torr och i början kall sommar och det är bra vad gäller sjukdomar på stråsäd.

Det är bara att konstatera att det nu är försiktigt, mycket försiktigt positivt angående framtiden, som Nisse skrivit finns det utsikter för ett stigande vetepris, och mitt vete ser oförskämt bra ut just nu. Den som hoppas får se!

Kommentarer inaktiverade.