16 januari, 2011 av Kalle

Sportresultaten

Söndag kväll och TV och radio malar på med sina sportresultat. Jag är inte så intresserad av hur det gått för Ingå Uf i damhandboll utomhus mot Replot Ik. Däremot är jag intresserad av lite andra resutltat

I veckan som gick kom resultaten från analyserna av förra säsongens spannmålsskörd. Det funkar ju så att man säljer lite i blindo och sedan göres prissättningen utgående från kvaliten på partiet. Vete blir bröd- eller fodersäd, havren blir gryn- eller foderhavre, kornet kan gå till malt eller foder, etc etc. Man kan ställa det hela lite redan i odlingsplaneringen, en mera svårodlad sort blir ofta bättre i kvaliteten, man kan också misslyckas kapitalt. Tvärtom är ovanligare, en gammal tidig havresort typ Veli blir sällan grynhavre.

Nog tjatat om detta, till resultaten från Svedjebäck 1:87 säsongen 2010:

RYPS: (Eos) Sått 4.6 Tröskat 8-16.9

Hektarskörd: 1684 kg. Ogräshalt 1%, Oljehalt 39,3% , Protein 23.9 %

Vete: (Zebra)   Sått 10-14.5 Tröskat 20.8 – 1.9

Hektarskörd: 4066 kg. Hl-vikt 82,80. Ogräs 1,9% Falltal 295, Protein 14.0% Främmande frön: 0,1%

Rypsen åkte till Mildola i Kyrkslätt för att bli margarin eller rypsolja, vetet blev vetemjöl i en påse i Seinäjoki.

Huvudsaken att jag är nöjd, och det är jag!

                                                     

Kommentarer inaktiverade.