19 maj, 2014 av Charlotta

De iskalla vattengårdarna

Av med byxorna och ner med mössan så långt det går över öronen. Stövlarna  bort, och barfota tassar jag sakta och försiktigt ut längs vattengården. Kallt!!! Kallt som 1000an! Men vad gör man, vattnet kan gå ut och då står “vatugårdana” på land, och fåren har fritt fram att traska som dom vill.

Vattengårsreparation

Vattengårsreparation

Att få en vattengård att stå i ända är inte lätt. Här är det stenbotten och det är svårt att få nerslaget några stolpar. Enklaste stolparna som finns i dessa fall, är stolpar man gjutit fötter på. Som bilden visar är det också en bit till följande holme som läar. Att bygga någonting stadigt, fint och stabilt med bräder är lönlöst. En skaplig vinter med is, eller lite ostlig storm och man kan vackert vinka adjö till allt man byggt. Fårnät ut i vattnet kan man också vinka adjö till, men det är iallafall lättare och enklare att dra upp och ner på land, vår och höst, och är det så att “sjöberg” kastar det upp allt på land så må han göra det då. Det går rätt enkelt att sätta nytt, eller att knyckla ut det som funnits.

Ett svar till “De iskalla vattengårdarna“

  1. Antte skriver:

    Vadarbyxor funkar alldeles utmärkt, kokemusta on. 😉