Lördagsrys

Vissa dagar är bättre än andra,  så är det. Omvänt borde det betyda att vissa dagar är sämre än andra. En sådan dag har jag haft idag.

Humöret i botten, kroppen på sparlåga och badande i svett i det tokheta augustidagen. Så har jag vandrat vägen fram idag. Dessutom hela dagen accompanjerad av en irriterande huvudvärk, något som för mig är lika ovanligt som en stäpp-pipare för en ornitolog.

Redan efter de första stegen från sängen noterade jag att det kommer att bli en tung dag, trots normallång nattsömn kändes det som om man sovit en timme efter ett bättre Österbottniskt bröllop.

Om man bara kunde vara så mycket psykolog så man fattar varför vissa dagar blir såhär. Oavsett vad man tittar på så är man inte nöjd och man ser sig själv som ett vandrande misslyckande. Saker som är kul  andra dar på året blir en pina dar som denna. Och helt, absolut helt utan orsak.

Dagens projekt har varit renovering av gårdens våtmark. Ett stycke jord bakom uthuset som varit igenvuxet med gräs ända sedan mina förfäder hade en “dyngsto” där. Förutom att det varit igenvuxet har det bara klafsat runt föttterna när man försökt nå hallonbuskarna i skogskanten. Alltså, aktivera grävlingen och börja utföra ett jobb som jag inte kan, nämligen jordbyggnad! Det går att hanka sig fram som glad amatör på området, men direkt ett proffs dyker upp så ser man skillnaden. Jag har inte riktigt samma inställning som Nisse, jag anlitar folk som kan för att göra det jag inte klarar av själv så att jag är nöjd, men ibland provar man själv. Det brukar sluta olyckligt.

Det gjorde det inte idag, men hela projektet smakade pest och kolera i munnen. Det blev liksom att kämpa sig vidare bara, och hoppas på att det blir bättre i morgon. Och det blir det, det vet jag.

Infogar en bild på dagens projekt:

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!

3 reaktioner till “Lördagsrys”

  1. Jag måste absolut göra jobb som jag inte kan :-). Åtminstone för att bevisa att det nog går i alla fall (även om det blir dåligt och tar lång tid. Det är en inre kraft som driver mej att ständigt bevisa att jag nog kan “djär allt SJÖLV” (göra allt själv). Det har absolut ingenting med förnuft och ekonomi att göra … (det är alltså en hobby).

    Intressant ord “dyngsto” – jag antar att det motsvarar vår “dyngdal”.

Kommentarer är stängda.