10 september, 2011 av Sonja

Mammas lilla hjälpreda

Sommaren har blivit höst och då är det dags att ta den tredje och sista vallskörden för i år. Mängdmässigt blir det en riktigt hyffsad skörd, men de återkommande regnskurarna gör det lite besvärligt att få bort gräset från åkrarna. Nu har de lovat uppehåll i ett par dagar framöver, så vi får hoppas att det stämmer!

En del av gräset har vi redan fått balat. Eftersom vi har en sådan balare som balar och lindar allt i ett, betyder det att man måste åka omkring på åkern och samla ihop balarna som balaren ”spottar” ut. Här i veckan var det då äntligen dags för min och Kalles balfångan-premiär. 🙂

Kalle tog det lugnt, först tittade han nyfiket omkring sig och sedan somnade han. Han tog en liten tupplur på en knapp timme och efter det blev det en fältlunch varpå man igen kunde sitta lugnt i sin bilsitter och leka med sina leksaker 😀

2 svar till “Mammas lilla hjälpreda“

  1. Mats skriver:

    Traktorhytten brukar vara ett säkert kort då det gäller barns sovande. Det måste vara nåt med brummande och gungandet. En granne hade t.o.m. gjort en liten bädd bakom sitsen, eftersom junior ändå sov största delen av tiden han var med pappa i traktorn. 🙂

  2. Anonym skriver:

    Det ska böjas i tid det som kokigt ska bli! 😉