31 mars, 2013 av Mats

Levande påskpynt

I år har vi nöjet att ha riktigt, levande påskpynt i form av de tre kycklingarna i hönshuset. De växer och mår och utforskar världen med stor nyfikenhet. Än så länge är de lite skygga för mänskor, men med moraliskt stöd av mamma Vanilj vågar de rent av äta ur handen.

Kycklingarna är tre till antalet, två gula och en svart. De gula börjar redan få lite antydningar till färgteckning på vingarna och verkar gå åt faverolle-hållet vad gäller utseendet. Den svarta är vi inte helt säkra på vad rasen beträffar. Mest ser den ut som en strandskata, men den teorin är väl lite långsökt. Förmodligen är det svart dvärgkochin som slår igenom, trots att mamma är helvit.

(Kvaliteten på filmklippet i länken är inte den bästa, men nån sorts bild av stämningen ger det.)

Ett svar till “Levande påskpynt“

  1. MariaB skriver:

    Härliga små! Med denna film avslutar vi påsklovet Lilleman och jag. Vardagslunk imorgon.