Iohio

Låter det bekant? Har jag stavat fel? 😉

Nej, se de här handlar inte om Yohio, den som följt med svenska melodifestivalen är säkert bekant med namnet Yohio. Den som inte hört om Yohio kan säket googla, det är knappast så många som missat han/hon/hen.

Men Iohio var det tal om, mitt i allt slog det mej en dag i fårhuset, att nämen de e ju Yohio, fast med i – Iohio. “I” är årets bokstav i fårhuset. Likheterna var så slående. Lammet är ljust, ordentligt “sminkad” kring ögonen, teckningen över resten av kroppen var lite “crazy”, lite “udda fågel” över hela honom… Likheterna kanske tog slut där… ja, sjunga kan han ju, men på sitt eget sätt, inget “heartbreake hotel” här, mer ett försiktigt “-bjjeäää…” 🙂

Iohio
Iohio

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.

En kommentar till “Iohio”

  1. Låten hette ju dessutom “Heart-brääk hotell”. 😉 Nästan, i alla fall.

Kommentarer är stängda.