Du ha inga skrivi någå på längi?

Ne, jag har verkligen inte skrivit någonting på länge. Varför? Jo, för att huvudet är mjukt som rotmos och som fyllt av myssli. Det är en salig röra av små korn och gryn och så finns det någon liten torr frukt här som var, men, speciellt jättegott och tjohejsan är det inte… Nå, vi ska inte döma ut myssli, men, mitt huvud börjar vara utdömt på historier snart. Jag tycker jag inte har någonting att skriva om alls. Det mesta rullar på som det ska, inget nytt under solen, och dessutom blev jag arg när jag inte fick in en videosnutt jag filmade på fåren, och då gick jag i strejk.  … Var det någon som märkte det? Njäe… inte direkt…

Jag vet inte men, jag känner mej så seg. Som ett övertuggat tuggummi ungefär vad gäller skrivande. Det blir bara inte till någonting. Kanske blir det ändring på det småninom, men för tillfället har jag nästan inget att komma med…

Dehär skriver jag lite sådär så att folk inte ska tro att jag gått i däck eller nåt, men, just nu har jag inget att komma med. Men, nog lär jag väl hitta inspirationen någon dag igen 🙂

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.

5 reaktioner till “Du ha inga skrivi någå på längi?”

 1. Charlotta!
  Du skriver jättebra.
  Dina reportage från skogsarbetet är suveräna.
  Reportagen från Ytterholm och om fåren är också jättebra.
  Trots den fina sommaren längtar jag nästan efter vintern.

  Så jag hoppas du får inspirationen tillbaka.

 2. Härifrån också lite tyst inte på grund av brist på ämnen utan brist på tid. Återkommer också inom kort……

 3. Jag har för länge sedan gett upp det där med att komma med nånting nytt. År efter år kommer ju samma arbeten men man kan alltid hoppas att folk glömt hur det gick i fjol – jag glömmer åtminstone själv …

 4. Inte behöver det vara nya saker hela tiden. Tyckker det e intressant att följa med vad msom händer på era gårdar. Själv ska börja bearbeta jorden för höstraps sådd imorgon bitti.

 5. Skulle gärna vilja veta lite mer om fisket,det hör väl till ett skärgårdshemman. Är det sik och gös som gäller numera? Som barn fick jag följa med din morfar en gång när han körde runt med sumpbåten och köpte upp abborre och gädda. Det var en stor upplevelse för mig. Minns att det var mycket snack när någon hade fått sik men har fått för mig att siken blivit vanligare. Vi lade två nät ibland för att få matfisk på västergårds vatten och lyckan var stor när vi någon gång fick skrabbflundra (piggvar). Som jag minns det åt inte folk skrabbflundra på den tiden. Gissar att det numera är en delikatess.

Kommentarer är stängda.