17 februari, 2010 av Mats

Matpaus

4 svar till “Matpaus“

 1. Unni skriver:

  Vad heter kossorna? Jag antar att alla har namn och att du känenr igen dina egna kossor på långt håll. Eller hur är det i verkligheten?

 2. Mats skriver:

  Jo, alla har namn och man känner absolut igen korna lika enkelt som som de flesta av oss ser skillnad på sina arbetskamrater. 🙂 För min del är namnen just nu lite knepiga, eftersom alla djur jag har köptes in i höstas och jag har fortfarande svårt att hålla reda på vem som hette vad. Trots det vet jag nog vilka som vill klias på svansen och vilka som föredrar att klias på pannan, vilka som är mer reserverade och vilka som är sociala. De här två på bilden är dock så pass kännspaka att jag vet att det är Ullan (utan horn) och Forilla (med horn) som står närmast kameran. Det torde vara Dewina som står längst bort, men jag är lite osäker. Henne känner jag nämligen igen på färgen och den syns lite dåligt på bilden. Ullan är stor och snäll, Forilla däremot är en kvalificerad ragata som nästan alla andra kor är rädda för. De här två hör till ledardjuren i gruppen, tillsammans med tjuren Trisse och Forillas dotter Vilma. Sinsemellan är det svårt att säga vem av dem som är den absoluta ledaren, men de här fyra ingår alla i ledningsgruppen. 🙂

 3. Kalle skriver:

  Var det inte ledningsgruppen som skulle diskutera råttor med frassen? Hur gick det?

 4. Mats skriver:

  Nej, utvecklingssamtalen med externa och interna konsulter sköter jag i egenskap av vd. Ledningsgruppen bär däremot det övergripande helhetsansvaret för själva produktionsprocessen i företaget. 🙂

  Utvecklingssamtalet med frassen utföll väl, han verkar har insett situationens allvar och några råttor har inte synts till.