20 februari, 2010 av Sonja

Om korna kunde prata

Ja, då skulle vårt jobb vara en aning enklare. Att se att en ko har illa att vara är en sak, att förstå varför den har det är en helt annan. Nu har vi en ko som till synes inte felar något alls, men ändå har hennes mjölk minskat med 20 kg/dag. Hon äter, dricker, beter sig normalt och är pigg. Ändå är något på tok. Om hon bara kunde berätta var felet finns.. Vår veterinär undersökte henne men kom inte på vad kon har för fel. Vi har själva följt med henne, men kan inte heller säga vad som är problemet. Man känner sig så maktlös i sådana här fall.

2 svar till “Om korna kunde prata“

  1. Mats skriver:

    En lite korkad fråga: har ni kollat transpondern (om ni har foderkiosker alltså)? Jag hade en ko som rasade i produktion som en sten i vatten trots att hon inte verkade sjuk alls och först efter nån dag upptäckte jag att transpondern inte funkade.

  2. Sonja skriver:

    Jo vi har nog kollat transpondern. Datorn har inte meddelat om nån okänd transponder nummer, vilket den brukar göra om något krånglar till sig. Hon har inte heller haft någon fodergiva kvar. Vi får bara fortsätta att skrapa oss i huvudet!
    Yvonne hade dock lite mera mjölk idag, än vad hon hade igår. Så det går ju åt rätt håll! 🙂