26 februari, 2010 av Mats

Avbytaren

Idag kom avbytaren, så nu har jag faktiskt ledigt från ladugårdsarbetena i fem dagar (riktigt över helgen t.o.m.). Avbytaren fungerar som vikarie för djurbönder. Tanken är att avbytare tar hand om nödvändiga rutinarbeten och systemet administreras via vårt pensionssystem. Förutom 25 dagar semester/år kan man också köpa avbytartjänster vid sjukdom. Semestern är ”gratis” men är man sjuk så kostar det, alltså. 🙂

Vi är med i en avbytarring där samma avbytare roterar mellan samma gårdar, så han känner till vår verksamhet i stort sett lika bra som jag själv gör. Dessutom har han otroligt bra hand med djuren, vilket gör att det känns tryggt att koppla av själv.

I går kväll reparerade jag den trasiga båsavskiljaren och konstaterade var felet låg. Det finns en stoppare som skall hindra båsavskiljaren från att röras alltför mycket, och den var avnött. Jag bultade in ett gammalt slåttermaskinsbett istället. Det var väl inte direkt nån höjdare i kategorin hantverkarskicklighet och elegans, men det borde hålla.

2 svar till “Avbytaren“

 1. tom lönnqvist skriver:

  Egentligen en bra idè det där med avbytare.En grej som alla små-
  företagare i utsatta brancher skulle behöva få del av.Lite som motvikt till Söndagsöppet som ”de STORA for iväg med”.Bryr jag mej..?
  Nå kanske int…som he er nu:)

  Intressant värld dethär bondasi och fin fina bilder!!

  Häls Moussa Sarr

 2. Mats skriver:

  Trevligt att Moussa Sarr hittat bondbloggen. 🙂 Jo, det är säkert sant att många ensamföretagare skulle må bra av att kunna lämpa över en del ansvar åt en inhoppare ibland.