5 maj, 2010 av Sonja

Lite reparation behövs ibland

Här syns pumpen som pumpar ut gödseln från ladugården. Vi har alltså svämgödsel,så allt blandas ihop. Nu har det gått som så, att det har lossnat en splint vilket gör att det inte längre går att pumpa. Problemet i sig är ganska snabbt åtgärdat, men att lyfta upp o sänka hela rustningen tillbaka i brunnen är ganska noggrant jobb. Min uppgift är att sköta traktorn, medan Åke dirigerar och fixar felet.

4 svar till “Lite reparation behövs ibland“

 1. intresserad skriver:

  Måste man ha en dyr gödselbrunn på grund av EU, ifall man skulle ha tillexempel 10-20 st får, lite höns och kanske några kossor? 😛

 2. Mats skriver:

  Det beror lite på. Man måste lagra gödsel så att näringsämnen inte kommer ut i naturen, men det går att sköta det utan brunn. Man kan hålla dem på ströbädd, alltså strö halm eller spån på golvet och fylla på vartefter. Ströbädden duger som lager. Men det förutsätter förstås att man har lite extra takhöjd.

 3. Sonja skriver:

  Sen kan man ju också lagra gödsel och urin skilt. Då måste man visserligen ha en brunn, men inte lika stor som en svämgödselbassäng.
  Föresten så tror jag att dessa bestämmelser om hur man lagrar gödsel nog är helt inhemska. Alltid kan man inte skylla på EU 😉

 4. Cowboy skriver:

  Det är djurmängden som bestämmer hur dyr och stor gödsellagringsplats man behöver för att uppfylla miljökraven ..
  Nitratdirektiven förnyades år 2000 och där står att det behövs 12 mån gödsellagringsplats för varje djurenhet .