28 maj, 2010 av Nisse

Regn, regn, regn …

Det här börjar bli tjatigt men vi går omkring i cirklar och tittar ibland på väderleksrapporten – som lovar mera regn. Marken är våt ännu och på måndag kommer det ”kraftigt regn”.  Snart börjar det här bli en av de värsta vårsåddarna. Det är klart redan nu att det går in i juni – hur långt vet ingen. Ett högtryck skall komma om en vecka – kanske …

Allting står stilla och gödseln i såmaskinen klimpar ihop sej i fukten. Och jag som skrev om våra ”torra försomrar”. Där ser man: Inget år är det andra likt.

2 svar till “Regn, regn, regn …“

  1. Matts skriver:

    Har du gödseln i lösvikt i silo också, när du fyller på utsädet vid torken? Här började det regna nu igen efter två dagars uppehåll, men jag fick iallafall 5 ha korn sått idag. Ser ut att dra ut på tiden det här vårbruket.

  2. Nisse skriver:

    Nej, jag har storsäckar som lagras utomhus med presenningar på. Det har fungerat bra och man kan till och med lagra dem i två år på det sättet utan att få klimpar. MEN man måste vara noga med att säckarna kommer direkt från fabriken och inte har hanterats ovarsamt på vägen för om det finns minsta lilla hål på den lufttäta innerplasten så har man en stor klimp innanför hålet. Till all tur har vi en lokal lastbilsfirma som man kan lita på. De radar dessutom upp dem i två lager så vattnet rinner av presenningarna. Under har jag pallar så de inte står direkt på marken.