14 juni, 2010 av Sonja

Projekt:Växthuset

Vårt 14 kvadratmeter stora växthus blev levererat åt oss i fjol höstas. Men tror ni att vi fick upp satt det i tid? Svar: nej.

Vi odlar främst tomater för eget bruk. Mamma har gett tomatplantorna åt oss, i början av april. Fastän de var planterade skilt för sig, så började ”krukorna” bli ganska trånga och tomaterna se ganska lidande ut.

Efter flera veckors påpekande om saken, började vi montera upp växthuset. Detta skedde ungefär i samma veva som ensilageskördandet började…Men det gick faktiskt smidigare än vad det låter. 😛 Då, när inte Åke var på åkern fixade vi på huset (klicka på bilderna, så blir de större):

Slutresultatet kan vi ju nog vara nöjda med. Nu har vi gott om rum för alla 70 (!?) tomatplantor, 12 paprikor, samt sallat, rädisor och dill! 🙂

3 svar till “Projekt:Växthuset“

  1. Nina skriver:

    Alla projekt på en gång så går det bra – man hinner inte slappa till. Men herregud 70 tomatplantor!!! Det blir till att äta tomater morgon, middag, kväll och lite till eftermiddagskaffet också. Lycka till!

  2. Mats skriver:

    Jag tänkte faktiskt samma sak, det är mycket tomater. Tänkte ni ha dem till foder åt korna? 🙂

  3. Sonja skriver:

    Mamma tyckte att ”ta nu den här plantburken ännu” ! 😀