Dagens utsikt

Det här är utsikten för dagen. Och för gårdagen och morgondagen och många dagar till i sommar. Framåt hösten känns det där avgasröret nästan som en gammal vän.

På radion spelar Vegas sommarpratare May Wikström Abba. Sommar, sommar, sommar…

Författare: Mats

Jag är 42 år, gift och har en son på nio år. Min fru jobbar som lågstadielärare, så mitt jordbruk är ett enmansföretag. Jag har varit jordbrukare sedan 2001. Innan dess hann jag jobba 6 år som lantbruksrådgivare inom växtodling och ekonomi. Gården har ända fram till hösten 2009 varit en mjölkgård, men numera bedriver köttproduktion med dikor och en del växtodling. Det är känslosamt att lämna en produktionsform som funnits på gården i generationer, men samtidigt spännande att ge sig i kast med något nytt och lite obekant. Tanken är i första hand att sälja kalvar vidare till specialiserade uppfödare, i framtiden kan också egen uppfödning komma i fråga. En riktigt intressant tanke är att själv slakta och sälja köttet direkt till konsumenter, som jag börjat testa i liten skala. Växtodlingen har bedrivits ekologiskt sedan 1995 och husdjuren sedan 2010. Ekoodlingen passar gården rätt bra och gör enligt min mening produktionen lite mer spännande. Spänningen är visserligen på gott och ont, går det bra är det extra kul men går det åt pipan svider ordentligt.

8 reaktioner till “Dagens utsikt”

  1. Du är inte ensam om att bala gräs nu. Märkte på min hemfärd från den norra grannstaden att det inte var bara en eller två traktorer med rundbalare i farten. Hur ser grässkörden ut så här långt? Kommer det en normalstor skörd?

  2. Fast utsikten är den samma, så borde det kännas bra om man får se många, många balar. Farfar till mina barnbarn säger till dem att det är dinosaurie kacka. (avföring)

  3. Cowboy: Jag plåtade faktiskt genom bakfönstret också, men den bilden blev så urbota tråkig. 🙂
    Per-Erik: det varierar från bra till mycket bra, ser riktigt lovande ut. Fast vi är ju ganska sent ute också.
    Gitta: älgägg kallar vissa dem. 🙂

  4. Hörde om ett barn som satt i bilen och såg på de vita inplastade balarna på åkrarna och frågade: -Mamma, är det där kossornas toalettpapper?

    😀 😀

Kommentarer är stängda.