5 augusti, 2010 av Sonja

Birsande

På lördagen är det dags för Boundbirs´n, en mycket omtyckt tillställning där ”lande kommer till stan”. Idén med Birsen är att folk ska få bekanta sig med t.ex. djur och maskiner.

Vi kommer att ha med oss två kvigor, Sötis och Asteri. Vid senaste Birs (2008) hade vi också två kvigor med oss, ena med horn och andra utan. Vi hade med avsikt ”sparat” på hornen, så att vi kunde visa åt folk att det inte bara är tjurar som har horn. Så självklart som det låter för oss som dagligen sysslar med djuren, så var det faktiskt flera personer som berättade för sina barn att det i inhägnaden fanns ”en pojk-kossa och en flick-kossa”, just p.g.a. att den andra hade horn. Birsen uppfyllde ju då sin uppgift, då både föräldrarna och barnen lärde sig något nytt.

Idag var jag med ”pikkaraiset” (Anttes systers barn) och hämtade hem Sötis från hagen. Jag höll stadigt i grimman, Ville höll i grimmans ände och Saga kasade Sötis bakifrån. Bra gick det och in kom hon. 🙂
Här om dagen var även Asteri ut och träna sig på grimmgång. Hon har också gjort det förr, så inga större problem uppstod då heller.

Asteri på promenad

Kommentarer inaktiverade.