17 september, 2010 av Sonja

Regn även på sydvästfronten

Regnet tycks ha blivit ett populärt tema här på bloggen. 🙂 Vi har haft riktigt ordentligt höstväder de senaste dagarna; regn och blåst varvat med lite sol. Men efter den här sommaren så välkomnar jag nog hösten med öppna armar!
Blåsten skulle man ju nog klara sig utan, man känner sig så maktlös då det riktigt pinar in från havet. Men till elbolagets ära, så måste jag säga att vi faktiskt har haft el de senaste dagarna bortsett från ett par korta knyckar då de förmodligen har kopplat om något från bolagets sida.

Regnet ja. Sedan onsdagen har vi fått rejält över 30 mm vatten. Då det dessutom har kommit ner rätt så nätt, så har det gjort gott må ni tro. Speciellt de ny sådda vallarna har mått bra av detta. Trots att vi för ett par veckor sedan också fick regn, så har marken varit riktigt krut torr. Det var inte långt ifrån att det ”dammade” då de plöjde åkern före sådden.
Tredje ensilageskörden ska vi ännu ha undan, sedan är allt foder skördande för i år förbi. Förmodligen tas den nästa vecka. Men till dess: låt det regna bara! 🙂

Kommentarer inaktiverade.