12 oktober, 2010 av Mats

Landskapsvård är stor konst

Man upphör aldrig att faschineras. Idag hittade jag (igen) en tävlingsform jag inte träffat på tidigare. Eller i ärlighetens namn är fenomenet inte helt obekant, men jag har inte tidigare sett att man kunnat tävla i det.

I tävlingen Bondedesign skall de tävlande ”måla på åkern” med grödor och annat. Bidragen skall ses och bedömas från luften, inte från marken. Låter lite komplicerat, men så blir också tävlingsbidragen är onekligen rätt intressanta. För mej som ibland drar mej för att klippa gräsmattan är det imponerande att nån orkar engagera sig så där pass. Vinnarna hittar man här.

Fast  jag måste medge att jag är lite kluven inför fenomenet. Å ena sidan är det kreativt och annorlunda, men å andra sidan känns det lite vårdslöst att ”offra” en del av arealen bara för att göra en kul grej. Jag får väl intala mej att det bara är trädor på bilderna. 🙂

5 svar till “Landskapsvård är stor konst“

 1. Ingela skriver:

  Är det inte utomjordingar som brukar syssla med sånt här? 🙂 Men snyggt ser det ju ut.

 2. Mats skriver:

  Det där är ett område vi skall vara försiktiga att gå in på…. 😉

 3. Hmmm skriver:

  De som bor nära flygfält skulle ju kunna hyra ut reklamutrymme på trädesåkrarna… 🙂

 4. Mats skriver:

  Faktum är att svenska SJ hade köpt sånt här reklamutrymme en bit från Arlanda för nåt år sedan. Från flyget såg man en SJ-logo och en text i stil med ”Sthlm-Mlmö XXX kr”. 🙂