Glad Jul !

Vi firade julafton hos Mommo i Borgå men nu väntar vi på barnbarnen och det blir väl en julafton till – juulbottjin (julgubben) hinner inte överallt samma kväll …

Före jul gick en skåpdörr sönder och jag har inte fått den limmad än så den bättre hälften satte en gammal linnehandduk utanpå sakerna och tyckte sedan att det passade att sätta en massa tomtar som skidar och åker ned för “backen” (på både kälke och bakändan). Litet ovanlig juldekoration men man måste ju göra dygd av nödvändigheten och fint blev det.

Kanske det blir en ny tradition så jag måste ta ned dörren nästa jul igen fastän den hoppeligen blivit limmad så vi kan få tomtarna att åka nedför backen igen …

Författare: Nisse

Jag är bonde i n:te led på Bosas rusthåll i Hindersby som troligen är kring 1000 år gammalt - ingen vet så jag kan lika gärna påstå det. Nån vanlig bonde är jag inte för jag gick i skola och blev elektronikingenjör och forskare i teoretisk datateknik vid Tekniska högskolan - senare docent och professor. Men det var mest hobby och extraknäck för jag har bara missat en vårsådd och det var då jag var i Dragsvik. Sedan 2004 är jag heltidsbonde till 150 %. Allt är heimlaga och jag har bara skrotmaskiner som jag reparerar och bygger om själv. Med dagens priser är det inte möjligt att köpa nya. Dessutom bygger jag optiska fibernät på landsbygden. Det är inte alls mera så mycket arbete med sådd och skörd men desto mer med att bygga hus, reparera maskiner och ställa i ordning. Till det går numera 95% av all tid! Så jag bygger (sedan jag fick min första hammare och 10 kg spik till julklapp som femåring) och skruvar med maskiner, gräver i jorden och hugger i skogen på vintern. Och så måste fliseldningen skötas förstås. Mest hänger jag på nätet och diskuterar över hela världen.