6 januari, 2011 av Sonja

Jaktdag

Utan att ha tillgång till någon statistik så vågar jag påstå att vi idag höll på med ett av böndernas vanligaste hobbyn, nämligen jakt.
Det lokala jaktlaget, förstärkt med några andra bekanta jägare, ställde idag upp med en familjejaktdag. I praktiken betydde det en dryg timmes jakt, tillsammans med oss som vanligtvis brukar stanna hemma, samt korvgrillning och trevligt sällskap.

Trots att jag i tiderna har skaffat ett jaktkort åt mig, så har jag inte kommit igång med jagande. Men idag var även jag med på pass med Antte. Det var rådjur som gällde. Vi behövde inte vänta länge, förrän drevkarlarna hade lyckas skrämma fram en ensam get. Efter infernaliskt viftande (och x-antal ”sir du nu int den”???? -frågor) från mig, så fick Antte syn på den och sköt den då den kom ner på isen.

Då även alla andra skyttar fick syn på rådjur, samt harar, så var det en väldigt lyckad dag. Tack för det! 🙂

Etiketter:

Kommentarer inaktiverade.