13 januari, 2011 av Mats

Snabb som tanken

Ibland har man orsak att beklaga sig över företags och inrättningars långsamma betjäning men ibland finns det också de som överraskar stort. Jag hade en upplevelse i den senare kategorin denna vecka.

Jag har ett tag funderat på att låta renovera min bränsletank som är från sextiotalet. Med tiden kan det uppstå små, knappt märkbara hål i tanken vilket inte nåt vidare. Dels är brännoljan för dyr för att låta gå till spillo, dels är det inte bra för miljön att den läcker ut och sist men inte minst är kostnaderna för att sanera mark som förorenats av brännolja gigantiska om man jämför med kostnaden för att renovera tanken. Jag började med att kolla priserna på nya tankar och ta en offert på renoveringen varefter jag kunde konstatera att en renovering blev billigare.

Tisdag kl. 8:30 mailade jag renoveringsfirman (som finns i Ylihärmä) och meddelade att jag godkände deras offert. Tisdag kl. 11 ringde en kille och undrade var nånstans tanken står, de har en bil i trakterna och de kan hämta den genast. När jag kom hem vid 15-tiden var tanken redan försvunnen.

Onsdag kl. 14 ringer killen igen. Jag hade nämnt att jag i samband med renoveringen vill ha en nyare pump (eftersom den befintliga orginalpumpen också var från sextiotalet) och han undrade nu vilken typ. Vi gick igenom priser och modeller, jag konstaterade att jag nog vill fundera lite och undrade hur snabbt han behöver besked om vilken pump det blir. Svaret blev: “Tja, vi blästrar den som bäst så vi hinner ändå knappast ändå montera nån pump idag. Det duger bra om du meddelar på torsdag morgon hur du vill ha det.”

Nu återstår bara att se hur fortsättningen blir, håller  de sånt här tempo får man nästan vänta sig att tanken är hemma före helgen. 🙂

5 svar till “Snabb som tanken“

 1. Ödmark skriver:

  Har samma erfarenhet att förtaget i fråga. Bra kvalitet och snabbt. Det är många som inte vet att det oftast blir mycket billigare att renovera tankarna än att köpa nya.

 2. Kalle skriver:

  Det är bra för vi vet ju att “det är tanken som räknas”!

 3. Mats skriver:

  Jag blev faktiskt förvånad över skillnaden mellan att renovera och köpa ny. Fast jag har en tank som fodrar lite extra ombyggnad och ny pump blir det ändå billigare än en ny. Och att köpa en begagnad föll helt ur bilden.

 4. SirWilhelmI3FE skriver:

  Anlitade samma företag för några år sen, satte en el pump vilket jag ej ångrat än idag

 5. Mats skriver:

  Låter bra, det bidde nämligen en sån för min del också. 🙂