Sanningen

En bild på Föusbook fick mig att tänka på något jag hörde för några år sedan. Det var en relativt nyetablerad husdjursägare som berättade för mig att det inte är jorden, inte djuren och inte traktorn som avgör om man är bonde eller inte.

Det är……Pick-up’en . Har man ingen flakbil är man ingen bonde. Så enkelt är det.

Själv är jag då alltså per definition ingen bonde.

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!

En kommentar till “Sanningen”

  1. Inte jag heller. Jag går definitivt på paketbilslinjen (och/eller släpvagn). Här i byn verkar det vara ungefär 50-50 mellan flakabilar och paketbilar. Speciellt de som extraknäcker som byggare vill gärna ha tak över verktygen.

    Men de riktigt tuffa kör med fyrhjulsdrivna cityjeepar. Jag var i H:fors på söndag och såg med egna ögon att man behöver en fyrhjulsdriven cityjeep mycket mer där än här på landet.

Kommentarer är stängda.