18 januari, 2011 av Kalle

Sanningen

En bild på Föusbook fick mig att tänka på något jag hörde för några år sedan. Det var en relativt nyetablerad husdjursägare som berättade för mig att det inte är jorden, inte djuren och inte traktorn som avgör om man är bonde eller inte.

Det är……Pick-up’en . Har man ingen flakbil är man ingen bonde. Så enkelt är det.

Själv är jag då alltså per definition ingen bonde.

Ett svar till “Sanningen“

  1. Nisse skriver:

    Inte jag heller. Jag går definitivt på paketbilslinjen (och/eller släpvagn). Här i byn verkar det vara ungefär 50-50 mellan flakabilar och paketbilar. Speciellt de som extraknäcker som byggare vill gärna ha tak över verktygen.

    Men de riktigt tuffa kör med fyrhjulsdrivna cityjeepar. Jag var i H:fors på söndag och såg med egna ögon att man behöver en fyrhjulsdriven cityjeep mycket mer där än här på landet.