Det är precis fel!

På något sätt tog vi oss hit i år igen. Idag firar vi min uppenbara favorit av årets dagar. Dagen då klocklan äntligen vrids till sommartid. Nu ligger allt det roliga framför, det blir bara bättre och bättre men ockkså mycket mera jobb och svårare att få tiden att räcka till. Nu ännu några veckor kan man bara njuta av ljuset och lugnet innan den ofrånkomliga paniken börjar mullra i fjärran.

Vad är det som är fel då? Jo, titta på bilderna nedan. Gårdsväxthuset ligger inbäddat i snö. Normalt skall gräsmattorna vara snöfria när vi taxar in mot första april. Bilden av den blivande havreåkern är nästan ännu märkligare. Om ca 50 dagar skall det sås havre i kruttorr jord här men ännu ligger  70 cm snö och skräpar på åkrarna. Visst är naturen fantastisk och visst har det gått förr, men svårt att fatta, ja.

Här gör man mer med en snöslunga än en gräsklippare

Här gör man mera med en snöslunga än en harv

Annars har vårvintern liksom passerat utan att existera i år. De fina soliga marsdagarna med takdropp och talgoxe-tjatter i bakgrunden har lyst med sin frånvaro. Fortfarande den 27. mars är det mycket lite plusgrader som visat sig sedan början på november. Det där med kallaste vintern på 1000 år som Ilta-Sanomat bölade ut i september kom väl inte helt på skam, inte kanske kallaste men nog den längsta har det varit. Åtminstone känns det så.

Det som kanske är mest synd är att det inte har gått att utföra det lilla skogsarbete som jag brukar hållas med varje år. Nisse skulle skratta till sig ett astma-anfall om jag berättade vad mitt “skogsarbete” brukar gå ut på så det lämnar vi därhän. Det är bara att konstatera att även det lilla går att lämna ogjort.

Skjut inte upp till morgondagen det du kan lämna ogjort redan idag!

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!

En kommentar till “Det är precis fel!”

Kommentarer är stängda.