27 mars, 2011 av Kalle

Det är precis fel!

På något sätt tog vi oss hit i år igen. Idag firar vi min uppenbara favorit av årets dagar. Dagen då klocklan äntligen vrids till sommartid. Nu ligger allt det roliga framför, det blir bara bättre och bättre men ockkså mycket mera jobb och svårare att få tiden att räcka till. Nu ännu några veckor kan man bara njuta av ljuset och lugnet innan den ofrånkomliga paniken börjar mullra i fjärran.

Vad är det som är fel då? Jo, titta på bilderna nedan. Gårdsväxthuset ligger inbäddat i snö. Normalt skall gräsmattorna vara snöfria när vi taxar in mot första april. Bilden av den blivande havreåkern är nästan ännu märkligare. Om ca 50 dagar skall det sås havre i kruttorr jord här men ännu ligger  70 cm snö och skräpar på åkrarna. Visst är naturen fantastisk och visst har det gått förr, men svårt att fatta, ja.

Här gör man mer med en snöslunga än en gräsklippare

Här gör man mera med en snöslunga än en harv

Annars har vårvintern liksom passerat utan att existera i år. De fina soliga marsdagarna med takdropp och talgoxe-tjatter i bakgrunden har lyst med sin frånvaro. Fortfarande den 27. mars är det mycket lite plusgrader som visat sig sedan början på november. Det där med kallaste vintern på 1000 år som Ilta-Sanomat bölade ut i september kom väl inte helt på skam, inte kanske kallaste men nog den längsta har det varit. Åtminstone känns det så.

Det som kanske är mest synd är att det inte har gått att utföra det lilla skogsarbete som jag brukar hållas med varje år. Nisse skulle skratta till sig ett astma-anfall om jag berättade vad mitt ”skogsarbete” brukar gå ut på så det lämnar vi därhän. Det är bara att konstatera att även det lilla går att lämna ogjort.

Skjut inte upp till morgondagen det du kan lämna ogjort redan idag!

Ett svar till “Det är precis fel!“

  1. Kaj skriver:

    …eller ”gör inte idag vad du kan låta bli att göra imorgon”. 😉