1 april, 2011 av Nisse

Tack och farväl

Då jag nu fått igång den nya torken, den nya fliseldningen  och litet nya maskiner så lämnar jag över stället åt pojken  (som skall få tillökning i familjen i juni). Själv kommer jag att flytta till Sverige i juni då jag börjar få pension från professorsjobbet. Samtidigt börjar jag jobba som konsult för fibernätsbygget i Sverige där man nu satsar miljarder för att komma ifatt Sydkorea och Japan på datanätssidan – äntligen. Speciellt är jag intresserad av att hjälpa LRF att bygga ut fibernät på landsbygden vilket skall avlasta trycket på flyttningen till Stockholmsområdet.

Fibernätet i Finland är hopplöst fall så det lönar sej inte att stånga huvudet mot muren här. Staten är helt fixerad vid att “marknaden” skall bygga nätet fastän “marknaden” säjer rent ut att det ids den inte göra. Så varför inte jobba där det finns litet mera förstånd, dvs. i Sverige.

Tyvärr måste jag flytta till Stockholm och bli stadsbo av rent praktiska skäl. Men jag kommer förstås att jobba på Bos-Sestu i Hindersby alltid då jag har litet ledigt – vilket kanske inte blir så mycket. Men det gäller att lämna över till de yngre i tid innan man blir riktigt senil. Vi har fått en fin lägenhet i Gamla stan i ett riktigt gammalt hus.

Nu då de nya bondbloggarna tar över så tackar jag för mej och för den trevliga tiden här på Bondbloggen. Tack till alla läsarna och till redaktionen som gjort ett jättefint jobb. Som jag flera gånger påpekat så skulle Bondbloggen inte ha blivit så bra utan redaktionens utomordentliga insats.

Vi träffas säkert på nätet för där är vi alla grannar med varandra. Nästa vecka börjar de nya bondbloggarna så det är dags för mej att säja: Farväl !

(23:25   April, april !)

11 svar till “Tack och farväl“

 1. Gitta skriver:

  Det var med vemod jag läste dessa rader. Önskar dej allt väl, men är förundrad över ditt val. Du har verkligen varit en JORDNÄRA person i mitt tycke. Lev väl!

 2. anki skriver:

  April,april

 3. word skriver:

  Tack och lycka till! Det var varit både underhållande och lärorikt att följa med dina inlägg!

 4. Maj-Len skriver:

  Oj då,jag blev riktigt skakis då jag läste ditt inlägg, men tack och lov är det första april idag!

 5. Inga skriver:

  Ja, jag undrar jag med ,om inte det här är ett aprilskämt?Jag vet nog att rötterna är i Hindersby , fast du reser runt i världen.

 6. Tekniskt intresserad skriver:

  Så är det med bonden Paavo på Saarijärvis moar. Den ena lyfter professors pension och fortsätter att jobba som konsult i Stockholm. Den andra snarkar gott på den lokala brandstationen och lyfter lön för mödan. Men en sak har dessa månskensjordbrukare dock lyckligtvis gemensamt och det är “Gnället” över hur jobbigt det är att vara bonde!
  Konstigt egentligen att Nalle Puhs honungspengar aldrig blev en valfråga!

 7. Engla skriver:

  Nåmen Nisse, sticker du från ditt paradis? Sorgligt!!! Och till Fjollträsk dessutom! Nej kom du med fru till Jamtland. Hoppas man ser dig någonstans på netet framöver. Vill inte mista kontakten. Ha det gott/Engla

 8. Nisse skriver:

  He-he, ta och titta på dagens datum !

  Tyvärr så blir ni inte av med mej ännu. Pojken har ingen tid att sköta jordbruket så här sitter jag nog som bonde tills jag kroknar.

  Och den som känner mej insåg bums att det var 1: april då jag skrev att jag skulle bli stadsbo …

  Inte är Sverige bättre än Finland på fibernätsidan heller och inte vill någon ha mej som konsult – de är så sura på mej allihopa så det var det verkliga skämtet.

  Men tacket till läsarna och till redaktionen var inget skämt.

 9. - skriver:

  Detta måste ju vara ett aprilskämt? 🙁

  Hur skall vi nu få veta hur det går med den nya rapiden i vår!

 10. Gitta skriver:

  Så gick man på det då!! Ha…

 11. M skriver:

  Hah! 🙂 Bästa aprilskämtet hittills, fast jag läste det lite sent…

  Och “Tekniskt intresserad”, du gav även oss alla ett VERKLIGT gott skratt.