14 april, 2011 av

Kall morgon.

I morse var marken frusen igen och termometern visade -3 grader ännu vid ½ 8-tiden. Passade på medan det var fruset att med bil hämta instruktionsboken till precisionssåmaskin för att kontrollera vilka såskivor som strök med i branden. Själva såmaskin hade senast varit i användning i kyrkbyn och till all lycka hade jag inte ännu tagit hem den för vinterförvaring när det brann men en del tillbehör såsom såskivor för rödbetor, morötter och palsternackor strök med. Kinakålen hade jag sått sist så såskivor anpassade för den fanns kvar i maskin. Skivorna liksom resten av maskin är av italiensk tillverkning så det börjar vara hög tid att få hem nya skivor även om jag tror att det går en bit in i maj innan dom kommer till användning, speciellt om det fortsätter med kalla morgnar.

3 svar till “Kall morgon.“

 1. test skriver:

  test

 2. - skriver:

  Det skulle vara intressant med bilder på såmaskinen och lite information hur allt går till då man sår på friland! Görs arbetsmomenten med traktor eller för hand? Hur sköter man ogräsrensningen med mera…

  Är det lönsammare än spannmål? Hur är det med stöden?

  Allt detta är ny information för mej, även fast jag har någorlunda bra koll över hur en vanlig spannmålsodling skall skötas.

 3. Christer skriver:

  – kommer nog att få svar på sina frågor om – orkar hänga med ett tag 🙂