21 april, 2011 av

Lugnt.

I går (tisdag) hade vi vårens finaste dag så här långt, åtminstone vädermässigt. En perfekt dag för det sista stora lyftet. Vi lyfte nämligen taket till den sista sektionen av hallen på plats. Allt passade bra trots att byggjobbarna inte kontrollerat måtten med de resta väggarna utan byggt taket vinkelrätt på marken, men tydligen var grunden jag gjorde 1991 också vinkelrätt byggd 🙂 Förra gången byggde jag taket på plats men denna gång valde vi att bygga taket i tre sektioner på marken och lyfta det på plats med mobilkran. På så vis behöver inte byggjobbarna jobba så mycket på upp till 9 meters höjd och undviker på så sätt de risker som det innebär. Nåjaa, en hel del klättrande blir det i alla fall innan girarna som byggs på plats och plåttaket är lagt. Känns hur som helst bra att så småningom återfå de byggnadskonturer som vi hade tidigare.


Etiketter:

5 svar till “Lugnt.“

 1. Marcus skriver:

  Inte illa. Gården börjar bli sig lik 🙂

 2. - skriver:

  Stiligt bygge!

  Jag ser att du valt tegel istället för trä eller plåt, är det för att minska brandriskerna eller finns det nån annan orsak?

 3. Maria skriver:

  Fin byggnad!

 4. martin skriver:

  fint!

 5. Christer skriver:

  Tack för de uppmuntrande kommentarerna. Tyckte själv att jag hade en fin uthusbyggnad, jag hade ju själv planerat den 🙂 Denna borde också bli ”fin”, den är ju byggd på samma grund.
  Jo tegel är ju ett relativt brandsäkert material, den tidigare hallen var också delvis byggd i tegel men branden var så häftig att väggarna sprack och isoleringen brann. Vi har nu som synes på bilderna murat ända upp till vattentaket i bägge ändar av kylrumsdelen för att få en effektiv sektionering av byggnaden.
  Och tegel är också ett bra material för kylrum, det utjämnar fukt och temperatursvängningrna.
  Lite på 25000 tegel torde ha gått åt och vintern var inte den bästa för murning så det drog ut på tiden men nu tycker jag att det avancerar fint.