23 april, 2011 av Charlotta

Hur ska man göra då?

Den här påsken tillbringar jag på Dånö. Tillsammans med Mats, Mathias, Mats mormor Göta som bor hemma på gården och med Mats mamma, Marina som bor på gården när det behövs för Mathias skull, men som annars bor i en egen lägenhet i Geta byn.

Vårbruket står och knackar på dörren och här har det redan kört igång, det vårplöjs, tallriksharvas och sladdas. När jag kom hit kunde jag konstatera att våren är ungefär 1-2 veckor längre hunnen här än hemma. Så här börjar bönderna bli stressade, allt skall ner i jorden så fort som möjligt, tiden är dyrbar. Det rings, konsulteras, lånas maskiner, skruvas ihop nya maskiner, flere lökodlare har inte fått hem sin sättlök och trampar och väntar otåligt, för stor utsädespotatis skall klyvas och så vidare… Somliga ringer och somliga kör bil, alla medel är tillåtna för att hålla nerverna i schack och koll på läget i byarna. Med andra ord, “vårbruksfeelingen” har infunnit sej.

Men så är det ju påsk. Inte direkt en högtid ämnad för arbete, så hur skall man göra? Skall man sitta i kyrkan och tänka på traktorn, eller skall man sitta i traktorn och tänka på gud?

4 svar till “Hur ska man göra då?“

 1. Janette skriver:

  Utan vidare sitta på traktorn o tänka på gud!

 2. Gitta skriver:

  Jag tror nog att det fungerar bättre att sitta på traktorn, vad man sen tänker på är en annan sak.

 3. Annika skriver:

  Kan man sitta i traktorn och äta påskägg utan att tänka alls?

 4. Sonja skriver:

  ^ Den va bra 😀 Det som måste göras så ska göras, om vi har gjort något annat har vi försökt göra det så tyst som möjligt.