3 maj, 2011 av

Spysjuka.

Just då allas insats skulle behövas som bäst så slår spysjukan, som florerat i nejden sen nyår, till. Själv har jag tillsvidare klarat mig även om det “bubblat” till lite nu och då, men kanske det mest varit “sympatikurr”.
2/3 av gårdens arbetsstyrka har i alla fall tidvis varit utslagen över helgen och det är inte av sviter från häftigt Valborgsfirande eller överdådigt taklagsfestande. Sjuklingarna har i alla fall gjort sitt bästa för att hålla ställningarna, tack för det.

En gammal trädgårdsodlare sade till mig en gång att “det går bra att vara grönsaksodlare blott man tycker om att arbeta och får vara frisk”. Och visst hade han rätt, vi jobbade länge på fredagkväll för att komma ikapp tidtabellen visavi sådderna och vi lyckades ganska bra men nu är vi hopplöst efter med flera arbetsmoment igen på grund av spysjukan.

Mellandottern återvänder i morgon kväll från en 2 veckors semester i det stora landet i väster. Hoppas att hon nu är full av iver att ta itu med lite jobb här på gården vid sidan av sitt postutdelningsarbete.
Kallt och blåsigt har det varit idag men jag planerar i alla fall att försöka komma igång med vårbruket i morgon om jag nu inte i min tur drabbas av spysjuka.

Kommentarer inaktiverade.