Barn och jobb!

Ibland blir det kvällar som barnen måste vara med då vi har något jobb på hälft. Idag var det inget gnäll om när vi skall gå in.

På kvällen efter allt annat arbete började jag och Kenneth täcka det gamla golvet i svinhuset med material som skall bli under den nya betongplattan. Vi satte ut styrox över det gamla spaltgolven och imorgon blir det papper och betongnät.

Barnen hade minsann roligt, då de hittade på att släpa sin radiostyrda bil med till svinhuset. Stackars bilen fick nog köra hårt, full fart 35 m åt det ena hållet och sedan tillbaka och över lite “hyppyrin” och annat skrot.

 

Författare: Maria

Jag är en 38-årig lantbruksföretagare från Snappertuna i Raseborg. Jag har bedrivit jordbruket tillsammans med min man som åttonde generation på gården, i 6 år. Till familjen hör vår 9-åriga dotter Elin samt vår son Franz, strax 5 år. Förutom att min man Kenneth hjälper till på gården jobbar han också som brandman på räddningsverket i Ekenäs. I början av året 2011 gick vi igenom stora förändringar då vi lade ner slaktsvinsproduktionen. Produktionen var ingen obetydlig del utan bestod av 1 000 slaktsvinsplatser med en årsproduktion på ca 250 000 kg kött och dessutom kunde vi titulera oss till Finlands sydligaste slaktsvinsstall. Detta betyder att vi står inför nya tider här på gården. En ny inriktning har redan börjat ta form men kräver ännu en stor arbetsinsats. Förändringen och utvecklingen från husdjurs-, till växtodlingsgård samt övrig företagsverksamhet på landsbygden kommer ni att få ta del av i min blogg. Några garantier hur det hela kommer att gå vägen finns ej. Men en sak är klar – om du vill skörda så måste du så.