1 maj, 2011 av Cicci

Läget i valplådan

I valplådan har vi nu 7 stycken valpar som var och en väger över ett kilo och har börjat få tänder. De lite större börjar närma sig 1,5kg. De har börjat äta fast föda, alltså annat än mjölk. De får våtlagt torrfoder blandat med malet kött, och detta är rena rama delikatessen för valparna! På ett huj är hela skålen tom och till efterrätt serveras mjölk direkt ur spenen. Efter detta matkalas är de flesta av dem väldigt trötta och de somnar en efter en. Oftast finns det alltid någon som blir full och bus och springer och biter och puffar på dom andra, men efter några minuter sover nog alla, i väntan på nästa mattur. I fredags blev dom tre veckor, så idag är dom alltså 23 dagar. Om cirka en vecka borde dom nog vara riktigt busiga och börja leka utanför valplådan, där dom hittills har spenderat sina levnadsdagar. 🙂

Själv ska jag precis börja leta mig iväg till Vasa till internatet där jag denna och de kommande veckorna kommer vara fem dagar i veckan. Jag har haft nackspärr sedan igår och detta gör att mitt humör inte är det bästa, men det får man leva med 😉


Det är svårt att få stadiga bilder då jag fotar med telefonen och dessa små liv aldrig kan vara stilla! 🙂

Kommentarer inaktiverade.