Såningen påbörjad!

Nu är såningen på ”Korsholms skollägenhet” påbörjad! Idag har vi elever kör sväm samt dynga, harvat och sått. Jag själv var och tog jordprover inför någon mätning men följde med i svängarna i bland. Imorgon fortsätter hela cirkusen. Ikväll har jag också hunnit vara i fähuset istället för Michaela som varit i bilskolan. Det gick också riktigt bra 🙂 Småning om blir det väl att krypa under täcket så man orkar med dagen som kommer imårgon också! 😉


Fullt sjå på skolans gårdsplan. Fotade uppflugen på svämvagnen som tillfälligt skulle ses över.
Några av de mindre åkrarna blev sådda i dag. Annars är det dyngspridning som gäller.

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)

2 reaktioner till “Såningen påbörjad!”

  1. Du är så duktig! En rikti jordbrukare skall det bli av dig håhå jaja

Kommentarer är stängda.