23 juni, 2011 av

Stenlastning med förhinder.

Precis som Nisse så har också jag grävt ett kabeldike. Grävningen gjorde jag med hjälp av en lokal grävmaskinsentrepenör den varma torsdagen för 2 veckor sen. Ville lägga den nya kabeln i samma dike som det övriga kablaget då jag inte önskar sprida kablar över hela hemmanet. Det blir ju lite svårt att komma ihåg var dom finns i såfall. Med grävmaskin grävde vi sålunda ned till märkbandet och det sista spadtaget ned till kablarna grävde jag för hand, ett svettigt arbete i den 30-gradiga värmen vilket nog krävde innemot 5 liter dryck innan det var klart. Vi hittade dessutom en hel massa sten. Visst var jag medveten om att platsen är stenrik men förundrades nog över att el- och telefonbolaget som senast ansvarade för grävningen fyllt igen diket med så mycket sten direkt på kablarna.

Stenrikt kabeldike.

Stenarna skulle nog inte ner i diket denna gång utan köras bort så i förrgår skulle stenarna lastas och diket fyllas igen. Men nu ville det sig inte bättre än att vid första skopan brast vajern till skopmanövreringen på frontlastaren. Bytte den andra vajern för några år sen och köpte då en extra vajer för att ha tillhanda då denna skulle bytas. Reservvajern hade jag nu inte någon glädje av ty den förvarades i oljeförrådet i hallen som brann så det blev till att skaffa en ny.

Ett stycke brusten vajer.

Idag fick jag så hem en ny vajer och efter en hel del skruvande och 109€ fattigare så är nu frontlastaren i skick igen och de mesta av stenarna lastade på släpvagnen. Litet ”spadaarbete” återstår men i kväll var myggorna så besvärande att det får nog anstå tills det börjar blåsa lite mera.

Kommentarer inaktiverade.