Balmålning

Idag har jag ‘målat’ balar. Detta görs med tjära, så att fåglarna inte ska hacka hål på plasten och på så vis förstöra innehållet. Tjärans doft håller dem borta, och så doftar man ju själv tjära efteråt 😉 Ett plus ju! Man får så många sommarminnen från nytjärade båtar och liknande. Sen när 120 balar var tjärade, blev det att märka dem med färg. AIV-II 15.8 skulle det så på dem, så det blev bara att ta fram sprayfärgen och fara iväg. Ganska härligt att få vara ensam och få tänka igenom saker och ting medan radion i traktorn spelade en bit bort. Ingen stress alls 🙂 Senare idag blev det mer gräs balat, så imårgon fortsätter tjärningen och märkningen. Lugna puckar asså 🙂

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)

2 reaktioner till “Balmålning”

  1. Hjälper tjäran faktiskt mot fåglarna? Hos oss är det fråga om timmar efter balningen när fåglarna börjar hacka på balarna.

  2. Det verkar så i alla fall, jag har nu inte sett några hackmärken på dem i alla fall 🙂

Kommentarer är stängda.