Tröskning

Känner att bloggandet bara glider mer och mer avsides. Dels för att det är mycket annat på schemat men också för att datorn med jämna mellanrum bråkar med mig. Jag har svårt att få in bilder i datorn också, så därför har det inte varit speciellt bildrikt på sistone. Nåja, I keep going on!

I måndags hade vi först lite teorilektioner i företagsekonomi. Ganska intressant fastän vi inte kommit så långt in i kursen ännu. Efteråt blev det att köra sväm och det blev väl ett antal tunnor utspridda vid fladan. Vid sidan av tröskades det så länge vädret tillät. Och i tisdags var det äntligen min tur att få provköra tröskan! Har aldrig suttit i en tröska förut, så lite spännande var det nog. Men jag personligen tyckte det gick helt okej även fast man måste vara på helspänn hela tiden och se efter så allt går som det ska. Jag bytte om med Tony, och när jag inte tröskade körde jag kärrorna upp till skolan. Idag har vi också haft företagsekonomi och efteråt så var jag ledig. Det passade bra att fara in till Vasa och leta lite nya kläder och skolmaterial. Resten av kvällen har jag i princip spenderat framför skolböckerna. Det tar på att läsa studenten. Har tappat suget lite och har knappt någon motivation kvar.. Men det är bara lite kvar så får jag börja tenta, så jag försöker stå ut så gott det går 🙂

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)