21 september, 2011 av Maria

“Gegga”

Som jag skrev i bloggen på våren, hade vi ingen “skitrally”, men det hade vi på måndagen. Eftersom vi sålde vår gödselvagn  i mars så fick vi ty oss till en entreprenör. Väderleken har ju inte varit den bästa, men efter vår första höststorm en massa regn slog vi fast med entreprenören att hans skulle komma på måndagen. Det blev att köra i molnigt, soligt och ösregn.

Blandningen av gödseln påbörjades redan på lördagen, man vill ju ha så lite fast massa i botten som möjligt. Vi har alltid haft problem att få en bra blandning. Blandningen sköts med en traktordriven DeLaval pump och en propeller. Största problemet är att det alltid gavs stora mängder halm och kutterspån till grisarna, så mycket som bara utgödslingssystemet klarade av.

Detta är resultatet.

Bassängen är så gott som tom på svämgödsel men nu kvarstår det dyra kutterspånet kombinerad halm “gegga” kvar på bottnet. Nu blir det en annan rumba. Hur skall bassängen nu tömmas så att den blir ren och luktfri. Det blir visst en kombination grävmaskin, transportvagn, vattenvagn och sugbil.

4 svar till ““Gegga”“

 1. Anonym skriver:

  Vad skall ni göra med brunnen efter tömning?
  Användas till någonting?

 2. Christer skriver:

  Kanske det blir en simbassäng av brunnen?

 3. Maria skriver:

  Ja, vad skall vi göra med bassängen?? – Förslag!

 4. Antte skriver:

  hu sku de va me fiskodling i bassängen? när fiskana e slaktade kan ju resterna köras ut som gödsel?!