Lugna puckar!

Idag har vi först varit i fähuset med kossorna. Seminören var på besök och seminerade en ko och dräktighetskollade två andra. Jag och Michaela blandade en sinkomix. Mellan varven hade vi lite disco i foderladan och spelade musik från traktorn. Lite roligt måste man ju få ha 🙂 Dagarna ska ju förgyllas med lite guldkant också. Efter maten tvättade vi upp en av traktorerna och fixade lite småsaker i maskinhallen; målade dyngpumpen bland annat. Inte så mycket anmärkningsvärt. Det är ganska lugnt här för tillfället då ettorna sköter det mesta av plogningen.

Något jag tycker skulle vara ganska roligt, är att vara lärare på en sådan här skola. Tänk vad mycket olika saker man skulle få göra. Det gör man väl som ‘vanlig’ bonde också, men att ha så pass många människor inblandade i saker och ting skulle vara en rolig utmaning tycker jag. Kanske det är något att fundera på – jordbrukslärare? 😉

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)