Höstlov!

Måndagens lektioner var mjölkproduktion och lantbruksmaskiner. Klockan åtta på morgonen började vi blanda foder åt korna. Det är viktigt att fodret är anpassat åt korna, så därför görs det två olika mixer av foder: sinkomix och komix. Komixen äts av korna som mjölkas och kalvarna, och sinkomixen äts – som namnet säger – åt kor i sin och ungdjur. Sinkor är såna som ej mjölkas utan vilar upp lite innan nästa kalvning. Sinkomixen innehåller mindre energi och ensilage, det vill säga att fodret består mestadels av halm.

På eftermiddagen målade vi en container. Vi målade grundfärgen förra måndagen. Denna vecka skar vi ut en schablon och spraymålade dit metall. Riktigt fint blev det väl. 🙂

Igår hade vi lite grundservice av kärror; allt ska smörjas och kollas så det är i skick. Det blev att fixa lite kablar som gått av och annat smått och gott. Efter maten for jag och Michaela och plogade till fladan. Så om någon råkade köra på motorvägen och såg en John Deere där vid sidan av var det vi 😉 Vi körde av och an resten av dagen och kom relativt långt på stycket. Vi hade bra väder igår och det var riktigt roligt att få sitta och plöja i solskenet och njuta av hösten. 🙂

Och nu har jag höstlov, tills vidare i alla fall. Resten av denna vecka och hela inkommande. Blir att göra lite småjobb här hemma under tiden och förhoppningsvis fara till Vörå i helgen.

Författare: Cicci

Mitt namn är Cecilia "Cicci" Lundberg och jag är 17 år. Petalaxbo med intresse för djur och natur, främst hästar och hundar. Bor med min mamma, pappa och två småsystrar; Jennifer, 14 och Julia, 11. Går i skolan i Gamla Vasa på Yrkesakademins lantbrukslinje andra året och bor på skolans internat under veckorna. På fritiden är jag med mina vänner. Andra intressen är musik och fotografering. Som person är jag väldigt positiv och pratglad och försöker alltid se till att personerna i min omgivning har det bra. Jag läser också studentämnen på samma gång som vanliga yrkesämnen, och får därför både yrkesexamen och studentexamen. Detta kallas kombinerad examen (kombi). :)