Trötthet…….

……..lär ska kunna motverkas med ljus i örat hörde jag på radion i hörlurarna häromdagen. Vänta nu……hörde det i hörlurarna!?! Där är det ju totalmörker och dem går man ju med på huvudet mest hela dagarna nu och när man tar dem av sig har det hunnit bli mörkt så mina öron ser nog inte mycket ljus den här tiden på året. Kanske det är orsaken till den trötthet som jag nu dras med? Vill ju bli att man nickar till så fort man sätter sig ned bland annat här vid bloggdatorn.

Är det någon av bloggläsarna som testat denna form av ljusterapi?

I så fall vore det roligt med kommentarer om upplevda erfarenheter. Eller kanske får vi be Bondbloggs-Nisse som är tekniskt lagd att fixa ett par hörlurar med inbyggda led-ljus för forskningsändamål? Jag kan gott ställa upp som försökskanin för det vore nog lätt att konstatera effekten den här tiden på året.
Den lilla rimfrost vi haft de 2 senaste dagarna har inte förmått lysa upp tillvaron och snö vill jag inte ha ännu för skördearbetet fortskrider och höstplöjningen har jag ännu inte hunnit börja med.

Författare: Christer

Har sysslat med odling sen jag tog de första stegen ut på åkern för att granska om "groddan ha komi opp". Fårfarmare var jag i ett 15-tal år efter att som 9-åring köpt en betäckt tacka för barnbidraget. Utbildade mig till trädgårdsmästare och jobbade 10 år som arbetslärare på trädgårdsskolan vid Korsholms skolor innan vi år 1988 köpte gården här i Långmossen. Gården har sen dess specialiserat sig på odling av grönsaker på friland men vi odlar också spannmål samt bedriver skogsbruk. På senare tid har gården, på förslag av våra amerikanska släktingar, kallats FinneFarm och och numera med tillägget db (dödsbo) efter fru Eivors bortgång hösten 2019. Ett familjeföretag som sysselsätter mig, äldsta och yngsta dottern på heltid samt mellandottern på deltid. Min son som lämnade oss i augusti 2009 jobbade också på gården vid sidan om sitt jobb som skogsmaskinsförare. Ännu en tragisk händelse drabbade oss i juli 2010 då vår produktionsbyggnad brann ner till grunden. Vi har nu byggt upp byggnaden igen och återanskaffat en stor del av inventarierna men ännu fattas en del maskiner för spannmålsodlingen och skördemaskin för grönsakerna. Mina inlägg här på Bondbloggen färgas säkert av dessa tragiska händelser eftersom de starkt påverkar det vardagliga arbetet men försöker ändå beskriva livet här på gården i en positiv anda.