27 november, 2011 av Maria

Trevlig 1 advent!

Trevlig 1 advent till Er alla. Inte en flinga snö har det ännu fallit i Snappertuna. Det är klottigt, träckigt och regnigt, inte riktigt lillajuls stämningsväder. Stämningen graderades en aningen efter att vi fick uteljusen fastklämnda i utejulgranen som vi redan satte på plats för ca en månad sedan, ifall vintern skulle komma i förtid. Minnet av att “plumsa” i djup pudersnö satt alltför färskt i minnet. Lite måssa till adventsstaken samt en liten julgran på ca 1m hämtades från skogen igår. Vädret var grått men annars utmärkt för t.ex. trattkantarellplockning, det fanns mängder med svamp i skogen.

Idag sjungs det Hosianna i de flesta kyrkorna runt i landet, så också i Snappertuna kyrka. Efter kyrkan följer alltid en traditionell julmarknad i byn. Församlingen, skolan och Hembygdens vänner står för den stämningsfulla julmarknaden.

Skolan deltar i julmarknaden med bakverk, lotterier, loppis, ponnyridning, julgranssafari och mycket mer, för att samla in pengar till olika verksamheter under skolåret. Barnen åker på teater, stafettkanevalen. Hem och skola ordnar skidkul, kultur i skolan och massor annat uppskattade saker av elever och lärare.

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.