28 november, 2011 av Charlotta

Tid för sej själv

Ja, vad håller jag på med egentligen nu? Fåren är på land, slakten är för tillfället avklarad. Orden “för tillfället” därför att jag kanske kommer att skicka till slakt till påsken, och när julen varit brukar det bara svischa till och så är det påsk, och kommer jag mej från land över is i vinter är det troligt att det blir en slaktresa då. Nåja, diverse pappersjobb står alltid på lut, det är någonting man aldrig blir utan. När jag skolade mej hade jag ingen aning om vilken papperskarusell som även finns i det här yrket… Men det är bara att börja i högen och bena av.

En annan inomhus syssla som är aktuell för tillfället är Skärgårdens fårklubb. Vi håller som bäst på att knåpa ihop en hemsida för klubben och det är minsann inte gjort i en handvändning… En sida utan text är ganska värdelös, så för tillfället försöker vi forma text till sidan. Mitt problem är att jag minsann nog får fram text, hur mycket som helst, men att få någon form av redband och sammanhang i det hela är knepigare.

Mellan alla pappersvändor, fårmatningar och regnskurar försöker jag nu få lite tid för mej själv också. Som bekant står julen för dörren och den skall verkligen ha sin tid.

Vi brukar säga att det verkar som om året är indelat och har två högpunkter, mellan dessa högtider skall allting göras, så att allting kan vara perfekt just den dagen, det är till jul och midsommar. I år tror jag att jag skippar att göra allting som innehåller orden : Jag måste… och gör bara det som innehåller orden : Jag vill… Jag vill skicka julkort. Jag vill hänga upp jullampor och ljusstakar i fönstren. Men jag vill tex. verkligen inte skena häcken av mej med dammtrasan och golvmoppen över alla golv… så då skippar jag det. Punkt. Julen kommer nog ändå och katastrofen är överkomlig även om inte hus och hem ser ut som om det vore hämtat ur senaste julnumret av den hippaste inredningstidningen.

Istället tar jag mej lite tid för mej själv. Att ta sej tid med sej själv är någonting man kanske inte alltid kommer ihåg, men som man borde…

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.