23 december, 2011 av Charlotta

Julhälsningar från Ytterholm!

Det är varmt i stugans kök. Värmen från spisen sprider sej i hela huset.

Skalar en mandarin och knaprar på några mandlar. Ur radion kommer det julmusik på lagom hög nivå för att inte väcka Mathias som drar timmerstock i sin lilla säng.

Ute drar det ihop sej till blåsväder igen, och regnet piskar mot fönstren. Inte en endaste snöflinga har skådats på Ytterholm ännu och på temp mätaren står det +3,8 grader, så vill man ha julstämning skall man söka sej inomhus och doppa näsan i lutfisken som står och vattnas ur i kylskåpet, eller kanske tuta i sej en flaska julmust… Eller så gör man som jag tänker göra ikväll efter att fåren fått sin kvällsvard.

Jag tänker samla allt juligt jag hittar, julsånger, pepparkakor, glögg, mandlar, fikon… osv. och parkera mej tätt intill julgranen som står grön och grann. Kanske titta på någon julig film med han här i huset som har väntat på julafton i ca 360 dagar. Men först ett rejält bastubad.

Vill önska alla bondbloggsläsare en riktigt varm och fröjdefull jul!

Charlottas julgran

Kommentarer inaktiverade.