Tyst och stilla…..

……lär det bli i huset några veckor framöver. Jag förde nämligen nyss den yngsta dottern till bussen som ska ta henne ner till Åbo och färjan till Åland för praktikperioden som avslutar hennes yrkesstudier. Nå, nu för nu inte Linnéa så mycket väsen av sig annars heller men det är klart att med ännu ett tomt rum i stugan så känns det onekligen lite just det…….. tomt. Men hon kommer ju tillbaka, vi har ju ännu några körlektioner att uppleva tillsammans och några veckor går ju fort. Speciellt som det också kommer att finnas en hel del att göra under tiden.

Min “lite tidigare än vanligt väckning” gör att jag nu inleder dagen med ett inlägg istället för att avsluta. Ska nu passa på att utnyttja lugnet med att utföra lite kontorsjobb samt försöka få kontakt med internetbanken som behagade ta paus lite före midnatt mitt i det att jag satt och betalade räkningar. Saknar nog gamla trygga “privatlinjen” där man i godan ro kunde mata in räkningarna och fast ta en kaffepaus mitt i knackande på tangentbordet för att sedan ringa upp och sända “paketet” när man var klar. När det gäller internetbanken blir man ju titt som tätt utkastad om man inte är aktiv hela tiden, ringer telefon så gäller det att komma ihåg att nu som då “röra om med musen” om du vill hålla dig inloggad. Jag har funderat på att placera musen på en roterande platta så att den hålls “levande” ifall det blir avbrott i inmatningen. I går kväll var det dock inte min inaktivitet som förorsakade avbrottet utan problemet fanns nog att söka hos banken. Verifikatet verkade också ha försvunnit så det blir väl att författa meddelandet på nytt………..i lugn och ro.

Lugn och ro var det däremot inte i staden dit jag skjutsade dottern…… overallklädda ungdomar fyllde gatorna men kanske dom ändå inte var på väg till ett tidigt morgonarbete 🙂

Författare: Christer

Har sysslat med odling sen jag tog de första stegen ut på åkern för att granska om "groddan ha komi opp". Fårfarmare var jag i ett 15-tal år efter att som 9-åring köpt en betäckt tacka för barnbidraget. Utbildade mig till trädgårdsmästare och jobbade 10 år som arbetslärare på trädgårdsskolan vid Korsholms skolor innan vi år 1988 köpte gården här i Långmossen. Gården har sen dess specialiserat sig på odling av grönsaker på friland men vi odlar också spannmål samt bedriver skogsbruk. På senare tid har gården, på förslag av våra amerikanska släktingar, kallats FinneFarm och och numera med tillägget db (dödsbo) efter fru Eivors bortgång hösten 2019. Ett familjeföretag som sysselsätter mig, äldsta och yngsta dottern på heltid samt mellandottern på deltid. Min son som lämnade oss i augusti 2009 jobbade också på gården vid sidan om sitt jobb som skogsmaskinsförare. Ännu en tragisk händelse drabbade oss i juli 2010 då vår produktionsbyggnad brann ner till grunden. Vi har nu byggt upp byggnaden igen och återanskaffat en stor del av inventarierna men ännu fattas en del maskiner för spannmålsodlingen och skördemaskin för grönsakerna. Mina inlägg här på Bondbloggen färgas säkert av dessa tragiska händelser eftersom de starkt påverkar det vardagliga arbetet men försöker ändå beskriva livet här på gården i en positiv anda.