30 april, 2012 av Charlotta

Solsken :)

Äntligen börjar det lite våras och det börjar väl vara på tiden 🙂

I fårhuset händer inga större sensationer. Fåren väntar liksom jag på att gräset skall ta fart på utsidan. Men lite sol i ögonen har jag i alla fall ordnat åt dem. Idag öppnade jag stora dörrarna 🙂

Lamm tittar utAlla ville stå i solljuset och lammen kikade försiktigt över skivkanten. Världen blev mitt i alla snudd på ENORM!

Tackorna tog det hela med ro. Dom vet vad som komma skall och kikade bara ett slag över kanten för att sedan konstatera att roligare än så blir det tydligen inte idag…

Valborgsmässoafton

Så här såg det ut genom mitt köksfönster ikväll.  🙂

Aftonrodnad vacker natt 🙂 trevlig Valborgsmässoafton!

3 svar till “Solsken :)“

 1. Jannike Nynäs skriver:

  Hej
  jag har en fråga som egentligen inte hör ihop med inlägget, men iallafall. Var kan man få tag i en klövtång åt får? Finns såna att beställa eller köpa nånstans ifrån? Jag bor för tillfället i Ekenäs, på sommaren bor jag i Korsnäs uppe i Österbotten. Grannen har några får och vi brukar låna några över sommaren,på våren brukar klövarna vara långa och ägaren klipper dem inte. Jag har letat bland sekatörer men de är alla av fel modell, åt trädgårdsarbete.

 2. Charlotta skriver:

  Hejsan!
  Oftast slipar fåren klövarna själva om det finns berg, men finns det mest bara mjukmark är det bra att se över dem. Själv har jag sökt bland vanliga sekatörer och hittat någon som duger hyggligt, men eftersom jag har mycket berg på betena brukar jag inte klippa klövarna, så jag kan inte rekommendera någon klippare framför någon annan. Det bästa är väl att söka bland olika företag som säljer fårtillbehör, Nordpost, Lg produkter, bole är några firmor som kommer upp i huvudet såhär nu och som finns på nätet. Kanske någon annan läsare har något bra tips?

 3. Christer skriver:

  Använde också en gammal sekatör på den tiden det begav sig. Klövarna behövdes nog ses över efter en lång vinter. Morsan hjälpte till med ullklippningen och jag tog hand om klövarna under tiden.