Spara på pappret…

… sa jag åt läkaren. Vad skulle jag med sjukskrivningspapper till? Nä, det fick nog vara, det handlade ändå bara om typ en vecka. Jag tog mitt recept och körde raka spåret till apoteket och fick ut min kur – tonsillit stod det på pappret.

-Men försök ändå hålla dej stilla sa läkaren… Lätt för honom att säga 😉 men visst, när det känns som om det kom emot en vägg så hålls man nog stilla om man inte absolut måste ut.

Jag har inget som är akut i görningen ute nu, så det är ingen katastrof. Däckad är jag, ser ut som ett åkerspöke gör jag, men ligga på soffan var absolut det sista jag skulle göra märkte jag.

Jag var så slut, så jag lade mej för att vila, men det resulterade endast i att näsan rann som en kran och ryggen började värka. Läste på nätet att muskelvärk, feber och alla de möjliga små åkommor var vanliga i samband med detta halsfluss. …   ….    Nej, UT!

Stärkande skogspromenader har man ju hört talas om och nu fick det lov att bli några sådana. Ryggen mjukades upp och den friska luften var som bomull för min näsa. Så fort jag kom in och satte mej var det färdigt igen, näsan rann och ryggen värkte. UT!!! Men bara gå omkring och se ut som vackert väder är ju lite meningslöst tyckte jag, så jag rustade med mej ämbar.

BlåbärBlåbär. Skogen snudd på full av bär. Lite svamp har jag också hittat på promenaderna. Men när jag skulle sitta stilla för att rensa det ena som det andra började ryggen klaga igen. Jag kan än en gång bara konstatera att det antagligen stämmer det som jag hörde någonstans – Människan är inte skapt för att sitta, utan för att ligga ner, eller stå och gå. Det är bekvämt att sitta, men inte bra för kroppen.

Författare: Charlotta

Hejsan! Jag heter Charlotta, men kallas kort och gott för Lotta. Jag är 34 år, fårbonde och mamma till Mathias, 9år. Jag driver en liten gård som heter Västeräng på holmen Ytterholm i Nagu. Jag har ungefär 30-35 lammande tackor. Med tackor, ungdjur och lamm blir dom runt 100 djur sommartid. I dagens förhållanden är det ganska lite, men det brukar fylla mina dagar alldeles tillräckligt eftersom jag sköter dem, deras bete och 12ha åker mest ensam. Jag odlar enbart foder till fåren på åkrarna. Har jag tid över, fyller jag snabbt de timmarna med bär- och svampplockning om hösten, bottenmålning av båtar om våren, skogsarbete om vintern och fiske om sommaren. Holmen jag bor på, Ytterholm, är en holme helt utan förbindelser. Det finns en liten gångbro av trä, så man kan ta sej till och från holmen med matkassen och sådant man orkar bära, men alla övriga transporter av allt vad som behövs i ett jordbruk, sker på vintern över is, eller med pappas pråm. Sommartid betar fåren på holmar runtom i skärgården. För tillfället har jag betesmark på 8-9 olika holmar. Får är jättebra landskapsvårdare. De ser till att den underbara skärgård vi har hålls i bra skick.

En kommentar till “Spara på pappret…”

  1. Det har du nog så rätt i, ingenting ger en så mycket krämpor som sittandet. Speciellt om man dessutom sitter vid datorn… nåjaa, en ofjädrad traktorsits är nog inte heller det bästa för nackspärret.

Kommentarer är stängda.