15 augusti, 2012 av Charlotta

Bland blasten

Potatis potatis potatis… Räddas det som räddas kan!!!

Man har ju sett bilder i tvn över potatisland som förvandlats till rena rama sumpmarken. Det går kalla kårar längs ryggen när man ser bilderna som visas i tv… Ber till alla högre makter som finns att de som blivit drabbade inte skall behöva äta havregrynsgröt 7 dagar i veckan… Utan att det ordnar sej med det ekonomiska för dem. Hujedamej säger jag bara. Även om det direkt ekonomiska förhoppningsvis löser sej, sätter sådana här händelser spår långa tider efteråt. Önskar dem all lycka i världen!

Men hur är det då med Mats potatis?

Jodå, den mår väl hyggligt 🙂 Och bättre skall den väl börja må!

potatisodlareVad kan intressera så många karlar?

Svaret är potatis. (den här gången i alla fall 😉 ) Chipsen ordnade en fältvandring för potatisodlare på Åland, i juli, med en konsult/expert från Sverige. En hel eftermiddag fick vi höra om bladmögel, strittar, olika sprutmedel, bladgödslingar och så päronsjukan – som är namnet till allt som man inte riktigt är säker på vad det är 😉

Vädret som varit är det perfekta för att bladmöglet skall slå till och sprutningarna bara inte får man missa med. Då kan man få vinka adjöss till hela potatisodlingen. Så det är viktiga dagar att hålla reda på.

Kommentarer inaktiverade.