7 november, 2012 av Charlotta

XB hisp 30V eller K ok 40B?

Det snurrar runt som i en snöstorm i mitt huvud. Slakttider är i full spinn och att hålla reda på alla siffror, gör att det börjat spinna runt.

519 vems va det nusen, måste kolla boken… hmm… jahaja, det är hennes lamm, men då hon bara sprättar så hjälps det inte… hon väger int mycket, 32kg,, aj aj. hur ska jag göra nu då,, hon får ett Xb Hisp 32 S! på sin rad, så får jag se hur det ser ut i slutänden…

Nästa

601. Boken boken… va det inte hon som jag lirka med när hon sku i båten… JO! NEJ! Bort, bara bort, bort BORT! Och det fort. Hujeda så jag va arg den dagen. Va har hon för gener egentligen då… Jaha, hon är lamm till dendär skrållan,, då är det garanterat ett XB! HISP 35V.

Nästa

518 och va är du för en tålla, snäll verkar att vara… boken. .. Nämen trolle, hur tåukå är int matte, tållevännen är det du Hagasessa-liten. Du sku nog inte riktigt platsa bland de stora flickorna, men då du är Effis flicka vet jag att du tar dej, vilket bete var du på, måste kolla upp de andra därifrån… Hur många var dom där egentligen? Skulle kanske ha flyttat dom en vända, nåja, de for nu det. Nämen där har ju fyran varit med sina också, och dom hade ju växt till sej… Hmm, va felas dej nusendå, var va du när det var maskmedelsutdelning? Fast nog va ju alla med… nåja, K snäll 28B. Måste fundera vidare på det där.

Nästa

522. Det måste vara Duas lamm det här! Yess, siddubarra. Lite känner jag ingen er ändå. Men var är din vikt då? Varför har jag inte skrivit upp den? födelse vikten va 3,4 men se det har jag ingen glädje av just nu… Äsch då. Vilket bete va du på då? Nej, nu, varför har jag inte skrivit upp var du va på bete? Äsch, igen. Ska jag måsta gå in och se på datorn var du va? … Nej, se det får nog va det, men jag ska nog kolla upp det för du har växt fint. Snäll är du dessutom, bara du sku lära dej varva ner lite… k ok ?V.

Nästa …

Lite i dom banorna går mina tankar och funderingar lamm för lamm, vilken skall bort och vilken skall jag spara för ett år till för att se vilka jag skall spara till tackor. Det går inte fort, och turerna kring fårhuset många. Jag går och går och går… Att ha stegmätare på sej en sådan dag skulle vara ganska intressant 🙂 Men till slut har jag gått igenom dem alla och på papper flitigt antecknat bokstavskombinationer för att ”enkelt” kunna bena ur dem. Skulle allt hänga på vikten skulle det vara enklare, då skulle jag bara behöva skriva upp vikten och utgående från det kunna se vart de ska. Men, om jag har ett tamt lamm på 45kg och ett lika tamt på 30kg, så är det klart att vikten avgör. Har jag möjligt, sparar jag dem båda så jag får se hur de utvecklas och uppför sej i framtiden.

Kommentarer inaktiverade.