25 januari, 2013 av Mats

Farmville på riktigt

En massa mänskor vill odla sin egen mat. En massa mänskor vill köpa mat direkt från producenten. En massa mänskor spelar Farmville (ett spel där man skall driva en gård på datorn). Vad får man om man kombinerar de här tre? Jo, online-gården “Min farm“.

Det handlar om en rätt häftig webtjänst.  Deltagarna får konstruera sin egen gård med de saker de vill producera; grönsaker, bikupor, hönsgård, mjölkkor o.s.v. Det hela påminner alltså lite om Farmville, men med den lilla skillnaden är de här grödorna och djuren finns på riktigt!! De växer och odlas på gårdar runt om i Jämtland. Vartefter grödorna och djuren växer och frodas får deltagaren information om framstegen och när de är klara att skördas levereras de hem till kundens dörr. Lite som om Farmville hade en utskriftsfunktion.

Det här är så absurt att det nästan kan lyckas. 🙂 Eller vad tror Ni; blir det succé eller magplask av det där?

 

3 svar till “Farmville på riktigt“

 1. Christer skriver:

  Låter onekligen lite spännande, får väl försöka komma ihåg att följa upp projektet under sommaren.
  Har annars hört om ett gäng i Västerås-trakten som hållit på sen -80-talet med någon form av matprenumeration där odlaren odlar på beställning och beställarna hjälper till vid behov med ogräsrensning, skörd och dylikt. Jag har själv också deltagit i ett matringsprojekt här i grannkommunen, men det självdog så småningom. Så få se hur det går där i Jämtland, de e ju lite nya ideer och koncept som prövas.

 2. Charlotta skriver:

  Ja-a… vet inte om jag skall skratta, gråta, vara allvarlig, le eller… ja, vad? Tror jag går in för den linjen jag brukar, säger “jaha” och tar varken ställning för eller emot. 😉
  Det kan gå bra, eller så går det käpp rätt åt … Vem vet innan det prövats. Är ändå skeptisk till det hela… Man vet ju hur osäkert allt är inom den här branschen, det torkar bort, regnar bort, och så kan det ju stryka med en och annan ko/får/gris/höna, osv, allt som lever kan dö.
  Summa summarum, bra om det går bra, men “man ska inte ropa hej fören man är över ån” 🙂

 3. Mats skriver:

  Jo, det låter onekligen lite udda. Men å andra sidan är det oftast de där som inte riktigt står med båda fötterna på jorden som för världen framåt, så vem vet. Jag väntar med spänning på fortsättningen.