Prognos negativ

I går kväll kom jag på att jag höll på att glömma bort att ta markkarteringsproverna som behövs för den preciserade kvävegödslingen. Eftersom naturen inte planerat mig terränggående så tog jag min vana trogen traktorn ut på plogskivorna – eller snarare lerhavet.

Det var ingen glädjande syn med tanke på att vi har den 6 maj redan. Det brukar gå bra att köra på plogfårorna ca en vecka innan vårbruksstart men åtminstorne ännu var det inte ens i närheten av att lyckas. På vändtegen gick det bra men direkt den var till ända damp Valtra ner till bukplåten. Det var bara en snabb kursändring som räddade situationen från total fastkörning.

Nu är det alltså bara att koppla in tålamodet och hoppas på bra väder. Bra väder nu skulle vara ett dygn värme och regn och sedan 3-4 dagar med värme och blåst. 1984 sådde vi allting i juni och det är inget man vill återuppleva för det blev till ingenting.

Författare: Kalle

Har varit spannmålsodlare sedan 20 årsåldern. Jobbar som brandförman i Närpes, det betyder att jag inte är heltidsjordbrukare annat än i hjärtat. Jag har familj, sambo och tre döttrar födda -04, -09 och -16 Jag odlar spannmål och oljeväxter på 38 ha, och gör detta på största allvar. Den skrala lönsamheten har inte knäckt mig, bara gjort att jag inte kan vara heltidsbonde. Dessutom har jag ett intresse för närhistorien, och jobbar gärna med att restaurera nyare veteranbilar. (70-talet) Har tre dylika + en mc i garaget. Samlar gärna material och skriver ner mycket nutidshistorier för framtiden. Jag är öppen för det mesta bara det inte har med sport eller idrott att göra. Jag betraktar all sport och idrott som flykt och försvarbeteenden, det man inte kan göra med traktorn kan gott lämnas ogjort!