9 juni, 2013 av Charlotta

Svindyr smörja

2 flaskor, 250ml – 149 euro.

Jeps, coopersect är inget billigt ”nöje”! Visst räcker det en bit, men … nog har det pris som heter duga. Men alternativet – att vara utan, är inte heller någonting att föredra, coopersect är nämligen ett fästingmedel åt fåren. Men behöver bara 5ml till ett får och ca halva dosen åt ett lamm, men då man har ”några” som behöver en dos så räcker inte en flaska så jättelångt, dessutom så behöver man ge nya doser under sommaren och hösten. Ja, jag säger bara det, förmårrade små otäcka kryp som inte fyller någon funktion alls i det stora hela. En mygga, fluga osv förstår jag mej på, det är ju mat åt så många småfåglar som i sin tur…. Ja, ni vet … men Fästingar… Suck. Förmårrade pack!

Coopersect

Coopersect

Såhär ser den ut, flaskan med det magiska innehållet som man absolut inte skall rådda med i onödan, det är lite hojsiga doningar som man bara får utskrivet av veterinären.

4 svar till “Svindyr smörja“

 1. Kurt skriver:

  Man har ju de senaste åren funnit många sjukdomar som fästingarna sprider till speciellt husdjur. Men hur skyddade man förr i tiden djuren mot fästingar?

  Motsvarande produkt i UK heter ”Coopers Spot On”, kostar £99 för 1l

 2. Kalle skriver:

  Nä det är klart att det känns så och visst håller jag med från människans perspektiv. Det är bara det att varenda levande varelse – blomma eller djur eller insekt – har någon uppgift i vår herres hage. Men inte vet jag vad fästingen är bra till, inte vet jag vad råttorna är bra till heller, men ormar tar råttor, och så länge har dom min fulla acceptans.

 3. Charlotta skriver:

  Jo, Kalle, så borde det i alla fall vara, ändå finns det sorter jag inte förstår, fästingarna är en sån sort, en annan är havstulpanerna som man river sönder fötterna på när man skall simma i sjön, och som skapar grymt mycket jobb att få bort från båtbotten och det enda som hjälper att man inte får det, är gift, som i sin tur.. ja… Ormar tar råttor – ja, men det gör kissen också, bara han inte är för övergödd av ihopstampade fabriksknallar, eller geledränkta köttbitar ur fina små plåtburkar, så livsfarliga ormar hör inte till mina favoriter i herrens hage. Men ja, varifrån kommer dessa fästingsotyg, inte har de funnits här på våra breddgrader i all tid … eller?

 4. Stefan skriver:

  Läste att fästingarnas uppgift här i världen är att sprida sjukdomar och på det sättet hålla populationsstorlekarna i skick. De svagaste individerna sorteras ut. Ett otyg är de i alla fall.